Espresso survey: Hoe gaan organisaties om met milieumanagement?

Wanneer een organisatie haar milieu-impact beheert en een managementsysteem in plaats heeft om de ecologische voetafdruk aan te pakken, geeft dit voordelen voor iedereen. Niet alleen verbetert het vermogen van een organisatie om aan de wettelijke eisen te voldoen, maar het helpt organisaties ook nog eens om te besparen in de kosten. Vandaag de dag stellen consumenten steeds meer eisen aan milieuvriendelijke producten en diensten, waardoor milieuvriendelijke ondernemingen een voorsprong hebben op de concurrentie.

DNV GL heeft een kort onderzoek uitgevoerd over milieumanagement binnen organisaties. Hoe gaan organisaties met bedrijfsrisico’s om? Waar hebben organisaties vandaag de dag mee te kampen en is dit beeld veranderd door het “nieuwe normaal”? Tijdens het onderzoek zijn er vragen gesteld over de volgende zes onderwerpen met betrekking tot milieumanagement.
Sustainability Development Goals

In 2015 heeft de Verenigde Naties 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) opgesteld. Deze doelstellingen zijn in het leven geroepen om een einde te maken aan armoede, de klimaatcrisis tegen te gaan en om ervoor te zorgen dat er meer vrede en welvaart in de wereld is. In het onderzoek werd er aan organisaties gevraagd welke SDG’s het meeste effect op de strategische milieudoelstellingen hebben. Hieruit bleek dat ‘verantwoorde consumptie en productie’en ‘betaalbare en schone energie’ het meest belangrijk gevonden wordt.

Bron en meer informatie: Dnvgl.nl, Haley van der Vliet, 15 oktober 2020