Warme kamer zonder airco zorgt ervoor dat je hersenen niet meer goed werken

Hittegolven lijken je hersenen echt verbranden.  Veel schoolkinderen, studenten en kantoorpersoneel hebben nogal te lijden onder extreem  warm weer.

Wetenschappers van de Harvard University volgden studenten tijdens een hete periode en onderzochten de prestaties van personen. Ze vergeleken mensen die beschikking hadden over  airconditioning in vergelijking met degenen die moesten slapen in broeierige kamers.

Men ontdekte dat deelnemers  in warmere gebouwen slechter presteerden bij het oplossen van problemen en geheugentests in vergelijking met degenen met airconditioning.

Gegevens uit deze studie en andere experimenten suggereren dat mensen het beste werken bij een optimale temperatuur. De onderzoekers adviseren de uitrol van duurzame airconditioningsystemen waar mogelijk.

‘Dit geldt voor kinderen op scholen, kantoormedewerkers – en vaak vinden we dat de temperatuurniveaus te hoog zijn omdat er geen airconditioning is’, vertelde Dr. Jose Guillermo Cedeno-Laurent, die de studie leidde, aan The Independent.

Bron en meer informatie: Independent.co.uk, 10 juli 2018